2009. május 12., kedd

Anyák napi előadás



Az édesanyákat köszöntötték vasárnap a Szamos-negyedi református templomban tartott istentiszteleten után az óvodások, a kisiskolások és a gyülekezet ifjúsági csoportja is.
Az istentiszteleten Bogya Kis Mária lelkipásztor hirdetett igét, melynek központi motívuma az a bibliai idézet volt, melyben a várandós Szűz Mária és a szintén várandós Erzsébet találkoznak. Mária a születendő Megváltót, Erzsébet pedig Keresztelő Szent Jánost hordozza a szíve alatt. Az igehirdető az ő alázatos szeretetüket példaként állította a jelen lévő édesanyák elé, mondván, hogy már a magzatra is hatással van az édesanya lelkiállapota, odafigyelése. A fejlődés során a gyerekek utánozzák szüleik magatartását, ha a családban szeretetet veszi őket körül, akkor kiegyensúlyozott érzelmi életű felnőtteké válnak, csak így lehetnek hasznos, építő tagjai a közösségnek, a társadalomnak. Kihangsúlyozta, hogy az emberi szeretet esendő, ezért mindig az örök isteni szeretetből kell meríteni. Arra intette a jelen lévő gyermekeket, hogy szüleik, nagyszüleik szeretete által tiszteljék, becsüljék a múltat, hiszen erre alapozva rájuk vár a feladat, hogy boldog jövőt építsenek.

Az istentiszteletet követően a vallásórára járó gyerekek, az óvodásoktól a hatodik osztályosokig, megható verseikkel, énekekkel köszöntötték az édesanyákat, édesapákat, nagyszüleiket. A nagyobbak előadásában az örök érvényű anyai önfeláldozó szeretet szólalt meg Petőfi Sándor, Kányádi, Reményik, József Attila és más magyar költők verseiben. Az ünnepi műsort az ifjúsági csoport szavalata és éneke zárta, majd a gyerekek a kivonuló gyülekezet nőtagjainak egy-egy szál virágot nyújtottak át.

Forrás: Erdon.ro

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése